čec12

Konverzační marketing

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

Prosadit se dnes na trhu finančního poradenství a vybudovat si úspěšnou praxi postavenou na bonitní klientele, se zdá jako nelehký úkol. Na jednu stranu přibývá počet poradců a lidé si s přibývajícím počtem nevyžádaných nabídek pěstují vůči této profesi určitou averzi, na druhou stranu však stále více lidí cítí, že pomoc dobrého profesionála by se jim hodila. Pokud bonitním klientům dokážete poskytnout odpovědi, vedení a podporu, které potřebují, váš potenciál k získávání nového byznysu je téměř nevyčerpatelný. Abyste však dokázali tyto příležitosti podchytit, musíte pochopit klíčový fakt: Staré způsoby prodávání pro bonitní klienty nefungují. Je potřeba zvolit zcela nový způsob získávání srdcí, myslí a peněženek bonitních klientů.

čec10

Mozková reforma

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

Je to tu! Po letech propadání se do pasti průběžného důchodového systému, se konečně s největší pravděpodobností dočkáme slibované důchodové reformy. Stát vyřeší problémy s neúnosným zatěžováním státního rozpočtu, finanční poradci budou mít období žní a lidé se konečně dočkají vysokých důchodů… Není to krásný scénář? Realita je však někde jinde. Nedávno jsem přednášel na jedné konferenci a přede mnou vystupoval specialista na důchodovou reformu, bývalý náměstek ministra financí pan Pavlík. Kromě skvělého zážitku ze skutečně poutavého projevu se přítomní lidé utvrdili ve dvou věcech. Nevyjádřil bych je lépe, než Bára Poláková a David Koller ve svém klipu.

pro12
čec09

Budujete skutečně vlastní firmu?

napsal // Roman Kolář Kategorie // O podnikání

Díky mé aktivní přispěvatelské činnosti na jednom nejmenovaném finančně poradenském serveru, se mi několikrát do měsíce stává, že mě někdo prostřednictvím e-mailu či telefonu poprosí o názor. Díky tomu jsem měl možnost mluvit nebo se osobně seznámit s dnes již desítkami lidí z různých firem a také různých koutů našeho státu . Spektrum takových rozhovorů je široké, od těch produktových, až po dotazy typu „chtěl bych odejít ze současné firmy, ale nevím, jak na to“. A právě ty mě inspirovaly k napsání těchto řádků. Je přinejmenším zvláštní, kolik lidí má obavy odejít odněkud, kde se jim nelíbí a hledat možnost, kde budou více spokojeni. Důvody obav ale necháme napříště. Dnes se zaměřím na to, kde se lidé v těchto firmách berou a co je tam drží. Jestli to, co je jim předkládáno, je skutečně totožné s realitou. Nejprve se ale krátce podíváme na samý začátek, na to, jak se z běžného člověka stane „finanční poradce“ a jaký je jeho motiv.

zář14

Založte si vlastní poradenskou firmu

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

Rozhovor pro časopis Finanční poradce

Zvětšit obrázek

Finanční poradce již publikoval několik mých odborných článků (Nenechte se strhnout davem, Lék na mimořádnou krizi, 5 důvodů, proč být dlouhodobým býkem, Nebojte se medvěda) a tentokrát mě pan Fejtek z redakce požádalo o rozhovor, týkající se fungování VHI jako zázemí pro nezávislé poradce.

Celý rozhovor najdete na stránkách FP ZDE. V článku se odkazuji na některé zdroje z našeho webu. Seznam všech úkolů, které byste měli zvážit před založením vlastní firmy najdete v dokumentu Cesta ke svobodě. Chcete-li si zkalkulovat, jak může vypadat váš příjem z investic a to zejména ten pasivní, pak si stáhněte Kalkulačku provizí z investic a trochu si s ní pohrajte. Pro možnost stažení se nezapomeňte přihlásit.

čec08

Proč mám rád investice

Kategorie // O investování

Rád bych se s Vámi podělil o to, proč jsme se ve společnosti Veritas vydali báječnou cestou investic. Investice jsme dělali vždy, ale až nyní dostaly ten správný smysl.

čec14

4 rady poradcům, jak přežít medvědí trhy

Kategorie // O investování, O podnikání

Všichni víme, že kolísání a medvědí trhy jsou pro akciové trhy přirozené, a zpravidla jsou vystřídány silnými býčími trhy. Uplynulých deset let bylo z hlediska akciových trhů nejhorším desetiletím od roku 1926. Bohužel nás zastihlo v období, kdy se většina finančních poradců v Čechách svou práci teprve učí. Není tedy divu, že zatímco ve vyspělých zemích představuje investiční poradenství alfu a omegu veškerého finančního plánování, u nás se investování většina poradců obává. Máme pro vás několik rad, jak se stát úspěšným investičním poradcem, bez ohledu na to jak moc stojí trhy proti vám.

čen27

Jak na penzi ze svého

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

Téměř nikdo nemůže očekávat, že prožije důchod stejně jako jeho rodiče či prarodiče. Důchod se ve své současné podobě brzy stane minulostí. Stávající důchodový systém čelí bezprostřednímu nedostatku finančních zdrojů, protože je neustále méně pracujících lidí a více lidí odcházejících do důchodu. Zdravotní výdaje rostou také, což zatěžuje státní finance ještě více. Zároveň s tím lidé očekávají delší a aktivnější život.

čec04

Můj německý kamarád v důchodu

Kategorie // O investování

Dnešní článek na Novinky.cz o tom, že dnešní třicátníci se mohou těšit na důchod 6.500 Korun, mne opět přiměl k hlubokému zamyšlení. Také k vytvoření tohoto článku. Často slýcháme všichni od kolegů obchodníků, že neví kam a ke komu jít, že prostě nemají klienty. Výše uvedený článek mne opět ujišťuje v tom, že situace s budoucími důchody nás všech je natolik vážná, že se jí chtě - nechtě musíme všichni již konečně s vážností jí vlastní i potřebnou, začít zaobírat. 

 

čec09
led12

5 Důvodů, proč se vyhnout zlatu!

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

Zvětšit obrázek

Zlato se pěkně třpytí a dají se z něj dělat krásné šperky, je však také vhodným investičním nástrojem? Zkušenosti z minulosti ukazují, že zlato může být vhodným doplňkem dobře sestaveného portfolia, protože jeho ceny zpravidla rostou v obdobích ekonomických krizí a recesí, kdy ceny ostatních aktiv klesají. Většina zkušených investorů však ve zlatě nedrží více než 5 – 10% svého portfolia. Zlato má jako investiční nástroj mnoho úskalí. Pokud se tedy rozhodujete investovat do zlata své úspory, zvažte následující:

čen14

Investice nebo investičko

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

Všichni si dnes asi uvědomujeme závažnost situace týkající se budoucnosti našich důchodů. Demografie obyvatelstva před nás postavila jasný scénář - obyvatelstvo bude v příštích 40letech stárnout, životní náklady neustále porostou a možnosti státu zajistit lidem důstojný důchod budou klesat k bodu mrazu. Vzít osud do svých rukou a vybudovat si vlastní zdroje příjmů je jediná cesta, která vede ke spokojené penzi. Jako finanční poradci budeme hrát na této cestě stále důležitější roli. A již dnes je nesmírně důležité, abychom naše klienty směřovali správným směrem.

Tabulka č. 1 – Kolik musí průměrný Čech spořit, aby si zajistil reálný příjem 10.000 Kč měsíčně po celý důchod, při zhodnocování úspor 10, 6 a 3,5 procenta.

Zvětšit obrázek

srp10

Bouřlivé trhy

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

zachovejte klid, nepanikařte a hledejte příležitosti

Akciové trhy po celém světě procházejí obdobím zvýšené kolísavosti, která je způsobena souběhem několika událostí. Obavy týkající se zadlužení některých evropských zemí, snížení ratingu dluhopisů USA agenturou Standard and Poor‘s, a pomalejší než očekávané oživování vyspělých ekonomik – to vše přispělo k výraznému propadu trhů během posledních 2 týdnů. Jako většina lidí se můžete cítit těmito informacemi zmatení a zřejmě si děláte starosti o Vaše investice. Zmiňované události posledních dní by jistě neměly být ignorovány, rozhodně ale nejsou důvodem k opuštění vašeho dlouhodobého investičního plánu.

úno21

5 důvodů, proč investovat právě teď

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

Poslední dobou se v Čechách o investování a akciích mluví a píše stále častěji. Dokonce naši zákonodárci konečně otevřeli oči a postavili důchodovou reformu na dlouhodobém investování úspor občanů do akcií a dluhopisů. Připadá mi ale, že lidé jsou stále velice nedůvěřiví a valná většina své těžce naspořené peníze drží od akcií na míle daleko. Na první pohled se to může zdát rozumné – Řecko před krachem, zadlužená Evropa i Amerika, nezaměstnanost, volby v Americe – a postoj „vzbuďte mě, až to všechno skončí“, vypadá logicky jako nejlepší řešení. Pokud ale odložíte prodejechtivé noviny, a prostudujete pár aktuálních statistik, zjistíte, že se věci mají jinak.

kvě02

Začněte s Proč

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

Tohle je skvělé video Simona Sinka, které nám hodně pomohlo zamyslet se nad smyslem našeho podnikání. Jelikož na poradce nekoukáme jen jako na obchodníky, ale také jako na podnikatele, myslím si, že stojí za to ho shlédnout každému z vás.(Dole si zapněte titulky - subtitles - Czech)

My jsme také hodně přemýšleli o našem „Proč“ a uvědomili jsme si, že jsme VHI nezakládali primárně kvůli tomu, abychom si vydělali hodně peněz, ale abychom měnili svět. A protože nás „berou“ investice a jsme přesvědčení, že díky nim dokážeme svět skutečně měnit, bylo pro nás definování našeho „proč“ poměrně jednoduché.

<<  1 2 3 4 [56  >>