pro23

Je čas Vánoc!

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // Ostatní

PF VHI 2016

Přeji Vám, aby se Vám o Váncích podařilo zklidnit a prožít tyto dny v přítomnosti. Z tohoto klidného nulového bodu pak najdětě svou vlnu, a na ní se vezte celý rok 2016!

pro11

Příběhy úspěšných poradců - Richard Kunovský

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

 

Na podzim jsme s Richardem natočili rozhovor o jeho cestě k investičnímu poradenství, jeho spolupráci s VHI a jeho zkušenostech s placeným poradenstvím. Z hodinového rohovoru jsem vybral desetiminutový sestřih a věřím, že pro Vás Richardův příběh může být inspirací.

lis30

Výzva nezávislému investičnímu poradenství

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

hand shake

Má druhá myšlenka z konference vyvstala přímo z debaty, ve které jsem se na pódiu potkal s panem Mockem, regionálním ředitelem Erste private banking a Erste Premier. Pan Mocek dostal otázku, zda vnímá konkurenci ze strany nezávislých finančních poradců. Z jeho reakce bylo patrné, že o ničem takovém vůbec neví. Určitě ne v oblasti investic, pouze v oblasti hypoték, kde to cítí velice znatelně. A mě tyhle informace nepřekvapují, ale motivují. Já věřím, že to, jak dokázali nezávislí poradci posunout úroveň služeb pro klienta v oblasti hypoték nebo pojištění, to mohou dokázat i v oblasti nezávislého investičního poradenství.

lis30

Státní dluhopisy - nenahraditelný obránce v sestavě portfolia

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

 

all SEASONS kameny

Minulý týden jsem navštívil dvoudenní investiční konferenci FPG Invest Money Expo v Praze. Shlédl jsem několik přednášek a debat a dvou panelových diskusí jsem se osobně účastnil (musím říci, že velmi příjemných). Po týdnu mi v hlavě stále visí 2 myšlenky a nedá mi to se o ně nepodělit.

zář04

Když se trhy houpou, koukejte vpřed!

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

china-eu-800x400

Čína se díky dvoucifernému ekonomickému růstu během posledních 30 let stala 2. největší ekonomikou světa po Spojených státech amerických. Není divu, že tempo růstu narazilo na své hranice a není také divu, že vše, co se děje v Číně, nezůstává jen v Číně. Nezapomínejme však, že agresivní výprodeje jsou následovány silnými návraty. Držte se své dlouhodobé investiční strategie, zůstaňte klidní a nechte peníze pracovat. Události v Číně Vaše dlouhodobé cíle zřejmě nezměnily.

srp31

VHI slavilo sedmileté narozeniny

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // Ostatní

DSC 0077

V srpnu tomu bylo 7 let, co jsme založili společně s Martinem Prokopem firmu Viktor Hostinský Investments, s.r.o. A 7 let je číslo, které Vás přiměje bilancovat

čec23

VIDEO ROZHOVOR: jak se dělá poradenství v USA

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

Podívejte se na rozhovor, o který mě požádal Radek Šitera pro svůj projekt Osudové léto. Povídali jsme si o poradenství v USA, o změnách v investiční legislativě, provizích i naviplanu. 

čec10

Řecké obavy zatěžují trhy: 4 doporučení pro investory

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

řecko-4rady investorům

Řecko zůstává hlavním tématem pro kapitálové trhy v celém světě. Díky vývoji událostí během posledního víkendu poklesly v pondělí ceny akcií na všech světových trzích. Řekové v nedělním referendu volili a zamítli záchranný návrh od Evropských věřitelů, což vyvolalo nejistotu okolo Řeckého bankrotu a možného vystoupení z Evropské Unie. Konečný výsledek je stále nejasný. V souvislosti s budoucím vývojem však můžeme očekávat vyšší tržní výkyvy. Podle většiny odborníků není býčí trh vyčerpaný, ale je více než 6 roků starý a cesta, kterou má před sebou nemusí být tak hladká jako doposud. Bez ohledu na to, jak se budou nyní trhy vyvíjet, zaměřte svou pozornost na to, aby vaše portfolio bylo v souladu s Vašimi dlouhodobými cíli.

čen26

ALL SEASONS - Ray Dalio odkryl tajemství své veleúspěšné strategie

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

all seasons rock

 Warren Buffet dodržoval při investování 2 pravidla. Pravidlo číslo 1 – Nikdy neprodělej investováním peníze, pravidlo číslo 2 – Nikdy nezapomínej na pravidlo číslo 1. Vždy jsem se snažil těchto pravidel držet při práci s klienty a dnes si uvědomuji, že úspěšně. Rozhodujícím faktorem však nebylo aktivní řízení klientova portfolia, jako aktivní řízení jeho chování. Udržet klienta v disciplinovaném dodržení dlouhodobé investiční strategie, když trhy padají a dno se zdá v nedohlednu, bylo v některých obdobích velkou výzvou. Škoda že jsem ve svých začátcích neznal Raye Dalia a jeho All Seasons strategii. Ušetřil bych sobě i našim klientům několik napínavých chvil a dosáhl prakticky stejného výnosu.

čen20

Fondy Evolution od Ertrag und Sicherheit - výnosy, které svět neviděl!

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

 

ubrousku prostři se2

Občas se na mě obrací poradci na můj názor na ten a ten fond, který nabízí konkurence.Protože si myslím, že by poradci měli konkurovat především sebou a ne produkty, tak těmto dotazům nevěnuji příliš pozornosti. Nicméně v poslední době se najednou sešlo příliš dotazů na fondy Evolution, které na českém trhu nabízí multilevlová společnost Ertrag und Sicherheit, které mě přiměly ke krátké analýze těchto fondů. Nestačil jsem se divit!

kvě27

Jak funguje stroj ekonomiky

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // Ostatní

30-ti minutové animované video (v angličtině)

Tohle je skvělé video o tom, jak funguje celý ekonomický systém. Za půl hodiny jsem pochopil více, než ve 4 semestrech ekonomie na vysoké škole. Jeho autor - Ray Dalio - řídí přes 30 let dnes největší hedgeový fond na světě a v roce 2008 upozorňoval a tak trochu i předvídal finanční krizi v Americe.

kvě26

Investice s nejlepším výnosem

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // Ostatní

Nechávám bez komentáře. Překlad také není třeba...snad.

dub29

Výchova investorů v Čechách

napsal // Jiří Houška Kategorie // O investování

WWR2014

V sobotu se mi dostal do ruky novinový výtisk jednoho celostátního deníku. V něm mě zaujal článek o tom, jak investují úspěšní a bohatí lidé v naší zemi. Jaký mají přístup k investicím, co je jejich cílem a čeho se nejvíce bojí?

dub17

S Johnem Careyem o stromech

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

John Carey

Minulý týden jsem byl na investiční konferenci pořádanou Pioneer Investments v Praze. Jako hlavní host tu vystoupil John Carey portfoliomanažer amerického fondu Pioneer fund jednoho z nejstarších podílových fondů na světě, který od svého založení před 86 lety vykazuje průměrné roční zhodnocení 11,97% p.a. John tento fond řídí od roku 1986, tedy téměř 30 let. Náhoda tomu chtěla, že jsme spolu stáli frontu na oběd a já měl možnost si s velice milým finančníkem z Bostonu popovídat.

bře27

Dolar nebo koruna?

napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O investování

Aneb jak pracovat s měnovým rizikem v portfoliu

měny

Poslední dobou se díky významným výkyvům v měnových kurzech mnoho poradců i klientů ptá, jak přistupovat při investování k měnovému riziku. Někteří investoři s obavou, jestli zase koruna nezačne posilovat, druzí s myšlenkou, zda by nebylo teď dobré dolary nakupovat, když rostou. Připravil jsem proto tuto krátkou studii, kde se nejdříve pokusím vysvětlit, jak to s měnami vlastně funguje a dát několik dobrých rad, jak s měnovým rizikem pracovat v portfoliu.

<<  1 2 [34 5 6  >>