lis30

Výzva nezávislému investičnímu poradenství

Napsal // Viktor Hostinský Kategorie // O podnikání

hand shake

Má druhá myšlenka z konference vyvstala přímo z debaty, ve které jsem se na pódiu potkal s panem Mockem, regionálním ředitelem Erste private banking a Erste Premier. Pan Mocek dostal otázku, zda vnímá konkurenci ze strany nezávislých finančních poradců. Z jeho reakce bylo patrné, že o ničem takovém vůbec neví. Určitě ne v oblasti investic, pouze v oblasti hypoték, kde to cítí velice znatelně. A mě tyhle informace nepřekvapují, ale motivují. Já věřím, že to, jak dokázali nezávislí poradci posunout úroveň služeb pro klienta v oblasti hypoték nebo pojištění, to mohou dokázat i v oblasti nezávislého investičního poradenství.

Vidím tu obrovský prostor pro hodnoty jako nezávislost, transparentnost odměn, odbornost a dlouhodobý společný zájem s klientem. To jsou hodnoty, které dnes z mého pohledu na trhu chybí a my ve VHI děláme všechno pro to, aby je nezávislí poradci mohli svým klientům nabídnout, a postavit na nich svůj dlouhodobý obchodní model.

Má druhá myšlenka je tedy také jednoduchá: pokud máte ambici poskytovat nezávislé investiční poradenství dnešním klientům privátního bankovnictví, tak na tom pojďme spolupracovat.